четвер, 21 січня 2010 12:52

Американський вчений створив карту Галактики у вигляді схеми метро (ФОТО)

Викладач Гарвардського університету створив спрощену карту Чумацького Шляху на основі схемы Лондонського метрополітену, повідомляє The Telegraph.

Самуїл Арбесман розробив карту для того, щоб відобразити "складну структуру зв"язків" Чумацького Шляху зрозумілим для людей чином, і змусити їх замислитися про можливості, які дає космос.

Вченому прийшла ідея проаналізувати карту першого сучасного метрополітену, створену англічанином Гаррі Беком.

Вчений розповів, що люди постійно питають у нього, чому він не позначив на цій карті, де є ми. За словами вченого, нам важко миритися з тим, що ми не у центрі Галактики.

Кожна зупинка Галактики розташована за тисячі світових років від нас. Проте карта, зроблена у такому форматі допомагає зробити ці величезні відстані менш складними для людського розуміння.

Згідно з картою, Земля розташована в туманності Оріона. Кожна з ліній карти відповідає одній з гілок Галактики, а станції - реальні астрономічні об"єкти (зірки, туманності та ін.)

Оскільки Арбесман не є ані астрономом, ані астрофізиком, він визнає, що його карта має недоліки. Але, попри це, впевнений, що вона може бути хорошим навчальним посібником.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Американський вчений створив карту Галактики у вигляді схеми метро (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути