пʼятниця, 12 червня 2009 13:19

Вчені винайшли найефективніші ліки від ожиріння

Вчені винайшли найефективніші ліки від ожиріння

Британські учені виявили, що нещодавно відкритий гормон істотно знижує потяг до їжі. Це дозволяє розглядати його як потенційні ліки від ожиріння. У експерименті на щурах гормон опинився ефективнішим за існуючі препарати для зниження ваги.

Пептидний гормон прокинетицин 2 (Pk2, Пк2) був нещодавно виявлений в центрах мозку, які контролюють апетит. Дослідники з Імперського коледжу Лондона вводили його в мозок 12-м щурам, які мали необмежений доступ до їжі. У першу годину після ін"єкції тварини з"їли на 86% менше, ніж 12 щурів з контрольної групи, яким вводили ізотонічний сольовий розчин.

За п"ять днів експериментального лікування щурі, які отримували Пк2, втратили близько 5% маси - значно більше, ніж при використанні існуючих препаратів від ожиріння. При цьому рухова активність, поведінкові особливості й інтенсивність обміну речовин тварин не змінювалися.

Таке ж зниження ваги спостерігалося і при введенні Пк2 під шкіру живота, що дозволяє розглядати цей гормон як потенційний лікарський препарат.

Учені мають намір підтвердити ефективність і безпеку Пк2 у більш масштабних дослідженнях і за позитивних результатів перейти до випробувань на людях, повідомляють MEDНовости.

Зараз ви читаєте новину «Вчені винайшли найефективніші ліки від ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути