пʼятниця, 27 червня 2008 20:00

Куркума може стати ліками від ожиріння

 Куркума може стати ліками від ожиріння

Куркума - азіатська спеція, яку ще із давніх часів застосовують з медичною метою для скорочення ознак запалення, загоєння ран і зменшення болю. Оскільки запалення відіграє важливу роль у багатьох хворобах і, як вважають, грає роль в розвитку ожиріння й діабету другого типу, ендокринологи із Центру Діабету Наомі Беррі при Університеті Колумбії (Columbia University, Нью-Йорк, США) вирішили з"ясувати, який ефект має рослина проти цих розладів.

Використовуючи результати тестів на терпимість інсуліну й рівні глюкози в крові, вчені довели, що куркума, додана в раціон харчування лабораторних мишей, зробила тварин менш сприйнятливими до розвитку діабету. Також було встановлено, що у гризунів, які одержували куркуму, значно зменшилися процеси запалення в жировій тканині й печінці. Медики впевнені, що куркумін, антипідбурюючий і антиокисний компонент у траві, має властивості скорочувати опір інсуліну та запобігати діабету. Склад приправи традиційних індійських страв зменшує по всьому тілу кількість й активність імунних клітин макрофагів у жирових тканинах, що виробляють молекули цитокіна, які провокують запалення в багатьох органах, включаючи серце й підшлункову залозу, і збільшують опір інсуліну в мускулах і печінці.

Куркума не має ніякого обмеження дози споживання, принаймні 12 грам щодня не зашкодять людському організму, говорять лікарі. До того ж дія куркуміна була пов"язана з невеликим, але істотним зниженням маси тіла й кількості жиру в тканинах, не дивлячись на калорійність їжі. Таким чином, куркума корисна й для фігури, вважають терапевти, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину « Куркума може стати ліками від ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути