вівторок, 29 квітня 2008 21:11

Вчені відкрили алергію на плеєри та мобільні телефони

Мобільні пристрої можуть бути причиною алергії, повідомляє хірург Тодд Резенгарт (Todd Resengart) з університету Stony Brook у Нью-Йорку (США).

Резенгарт упевнений, що електромагнітне випромінювання портативних плеєрів і стільникових телефонів негативно діє на людей із чутливою шкірою. Зокрема, воно може бути причиною появи висипки. В алергиків стільниковий телефон або плеєр може підсилювати чутливість до алергенів.

Також доктор Резенгарт підкреслив, що нікель, що міститься в батареях і корпусах стільникових телефонів і плеєрів, сприяє виникненню шкірного дерматиту.

Деякі дослідники раніше заявляли, що електромагнітне випромінювання мобільних телефонів негативно відбивається на здоров"ї користувачів і може стати причиною раку.

Однак наприкінці 2006 року датські вчені провели дослідження на більш ніж 400 тисячах стільникових абонентів і довели, що використання мобільного телефону не сприяє виникненню ракової пухлини, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Вчені відкрили алергію на плеєри та мобільні телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути