вівторок, 31 січня 2012 18:06

Вчені створили бензин з водоростей

Вчені створили бензин з водоростей

Команда вчених з Чилі і США знайшла спосіб синтезувати біопаливо, яке чи не вперше зможе скласти реальну конкуренцію нафти. Екологічно чисту енергію будуть добувати з водоростей за допомогою особливого мікроба, що живе на рослинах. Очікується, що новий "зелений бензин" буде значно дешевший за нафту, повідомляє Scientific American.

Учені вже багато років розробляють альтернативні способи отримання енергії, в тому числі з водоростей. Проте до недавнього часу ці розробки не можна було назвати ефективними. Одна з головних труднощів полягала в тому, що екологічно чиста енергія обходилася споживачам значно дорожче за нафту, тому з настанням кризи відповідні розробки стали інвестуватися значно гірше, ніж раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша італійська екологічна школа стане енергоефективною

Проблема винаходу альтернативи "чорному золоту", втім, залишилася. Багато вчених говорять, що запаси вуглеводневого палива (нафти, газу, горючих сланців та інших) на нашій планеті незабаром закінчаться, і якщо вже зараз не почати шукати "запасні аеродроми", то в майбутньому людство чекає найсильніша енергетична криза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий причіп перетворює будь-який велосипед на електробайк

Фахівці в області біоінженерії з американського дослідницького центру Bio Architecture Lab (BAL) заявили, що знайшли спосіб добувати з бурих водоростей енергію, яка зможе конкурувати з бензином як за потужністю, так і за вартістю. Команда дослідників із США і Чилі вивела спеціального мікроба, який, паразитуючи на водоростях, зміг реалізувати їхній енергетичний потенціал. Бактерія успішно витягує з рослин всі необхідні мікроелементи, а потім переробляє їх у "зелене" паливо.

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили бензин з водоростей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути