понеділок, 17 серпня 2009 21:12

У США зібрали екологічний електробайк (ФОТО)
5

Відома американська компанія Orange County Choppers, що збирає мотоцикли на замовлення, побудувала свій перший мотоцикл, що працює на електриці, повідомляє NY Daily News. Він отримав назву Smart Chopper.

На минулому тижні новий електроцикл був представлений в Нью-Йорку замовником, компанією Siemens, що побажала таким чином продемонструвати свою турботу про навколишнє середовище.

Smart Chopper важить 160 кг, а його колісна база складає приблизно 300 сантиметрів. Він має 300-мм шину на провідному задньому колесі і розташовану під нахилом в 45 градусів передню вилку. Мотоцикл оснащений електродвигуном потужністю 27 к.с. і одношвидкісною трансмісією. Його максимальна швидкість складає 160 км/год.

Повна зарядка батарей Smart Chopper від звичайної електромережі з напругою 110 вольт займає 5 годин. Використання високовольтного джерела дозволяє скоротити час зарядки до однієї години. Дальність пробігу без зарядки складає приблизно 100 км.

Двигун, система зарядки, система управління потужністю, а також деякі інші компоненти електроциклу виготовлені компанією Siemens.

Smart Chopper здійснить тур по різних штатах США з метою просування "зелених" технологій. Після закінчення туру в 2010 році він буде проданий на аукціоні, а виручена від його продажу сума піде на благодійні цілі.

За матеріалом Newsru.co.il
Зараз ви читаєте новину «У США зібрали екологічний електробайк (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути