середа, 12 вересня 2018 07:29

Вчені натрапили на розумну цивілізацію в космосі

Вчені натрапили на розумну цивілізацію в космосі
Вчені із США вловили цікаві радіоімпульси. Фото 112.ua

Дослідники з Каліфорнійського університету в Берклі заявили, що могли натрапити на розвинуту цивілізацію в космосі. Вчені вловили 72 дивні сигнали в ході розшифровки 400 терабайт радіоінформації, отриманої з карликової галактики, що розташована на відстані 3 млрд світлових років від Землі.

"Проект заснований на припущенні, що будь-яка технологічно розвинута цивілізація може подавати сигнали на певній частоті. Джерело сигналу, позначуване вченими як FRB 121102 - унікальне, оскільки тільки воно регулярно подає швидкі радіосплески такого роду. Виявлені сигнали являють собою швидкі, але добре відчутні радіоімпульси. Щось подібне вже спостерігалося вченими в 2007 році, але лише зараз вони привернули увагу дослідників", - йдеться в повідомленні, передає BBC.

Існує кілька теорій походження сигналів, одна з них навіть припускає, що сигнали посилаються якоюсь розумною позаземною субстанцією.

"Вчені з Гарвардського університету припустили, що імпульси можуть бути витоками енергії з побудованих позаземними цивілізаціями потужних передавачів, мета яких - здійснення міжзоряних космічних експедицій. Вчені припускають, що для таких експедицій може бути використаний принцип так званого світлового або сонячного вітрила. Невеликий тиск, створюваний світлом (фотонами), може дати слабке, але постійне прискорення, яке теоретично дозволило б космічному кораблю в результаті досягати близькосвітлових швидкостей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, які планети можуть бути придатними для життя

Американське космічне агентство NASA почало конкурс CO2 Conversion Challenge. Його приз - $1 млн. Охочі взяти участь у конкурсі повинні створити технологію перетворення вуглекислого газу на глюкозу в марсіанських умовах. Потім глюкозу можна використовувати для годування різних мікроорганізмів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені натрапили на розумну цивілізацію в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути