понеділок, 03 вересня 2018 11:56

Розповіли, які планети можуть бути придатними для життя

Розповіли, які планети можуть бути придатними для життя
Розповіли, які планети можуть бути придатними для життя. Фото із відкритих джерел.

Вчені Ерік Форд із Університету штату Пенсільванія та Едвін Кайт із Чиказького університету заявили, що деякі екзопланети, поверхня яких повністю покрита океаном, можуть бути придатними для життя.

Дослідники стверджують, що, незважаючи на те, що на них не працює звичний для Землі геохімічний цикл, вони все одно можуть підтримувати стабільний клімат, передає Укрінформ.

Під час дослідження вчені провели комп'ютерну симуляцію еволюції подібних планет. Дослідники прагнули зрозуміти, наскільки стійким буде клімат на тисячах випадково згенерували планет, що обертаються навколо зірок, схожих на Сонце, а потім визначали ключові характеристики, які дозволяють небесному тілу підтримувати потрібну для життя температуру води понад млрд років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали найстаріші галактики Всесвіту

У результаті вченим вдалося визначити 3 істотних параметри: початкову кількість води на планеті, співвідношення атомів вуглецю та катіонів і співвідношення атомів вуглецю і водню. Коли глибина океану зростає, довгострокова атмосферно-літосферна циркуляція перемикається з активного на екзотичний, "приглушений" режим. Тиск на дні океану пригнічує плавлення гірських порід, і, як результат, атмосферно-літосферну циркуляцію, що дозволяє підтримувати населеність планети в незалежному режимі.

Крім того, щоб зберігати стабільний клімат понад млрд років, необхідно, щоб співвідношення катіони та вуглецю дорівнювало одиниці, оскільки надлишок катіонів "затягує" вуглець з атмосфери до океану, а світи з невеликим вмістом цієї речовини в атмосфері не можуть існувати довго. Вуглецево-водневий баланс, у свою чергу, важливий через те, що занадто велика кількість атомів призведе до накопичення вуглекислого газу в атмосфері і дуже високих температур. Якщо атомів вуглецю занадто мало, вода не зможе існувати на планеті понад млрд років.

У Землі більше, ніж один Місяць. Тяжіння нашої планети іноді захоплює у власне поле крихітні астероїди і вони стають тимчасовими природними "Місяцями" Землі.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, які планети можуть бути придатними для життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути