вівторок, 22 січня 2019 17:06

У Китаї знайшли найглибшу на планеті блакитну діру

У Китаї знайшли найглибшу на планеті блакитну діру
Глибина діри становить майже 301 метр Фото: Дзеркало тижня

Вчені виміряли глибину "Драконової діри". Цей природний резервуар знаходиться на Парасельських островах у Південно-Китайському морі. Він є найглибшою блакитною дірою на планеті.

Державний центр океанічного прогнозування навколишнього середовища Китаю повідомляє, що глибина блакитної діри становить 300,89 м, пише Дзеркало тижня.

"Драконова діра" майже на 100 м глибша, ніж попередній рекордсмен – блакитна діра Діна на Багамах, глибина якої становить 202 м. Діаметр майже круглої воронки на поверхні становить 130 м, а внизу вона звужується до 36 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блакитну діру біля міста Дахаб називають "кладовищем дайверів"

У верхній частині блакитної діри мешкає близько 20 різних морських видів. Дослідники встановили, що блакитна діра не з'єднана з акваторією моря, що оточує її.

Біля курорту Дахаб у Єгипті розташована підводна печера Блакитна Діра. За кілька кроків від берега морське дно "провалюється" на 60 м. Глибина печери — 700 м.

— Ми вирушили до Дахаба з чоловіком і друзями з Києва та Москви. Я понад рік займаюся йогою, намагаюся якомога частіше їздити на заняття біля моря, — розповідає киянка 24-річна Анна Коломійцева.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї знайшли найглибшу на планеті блакитну діру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути