понеділок, 26 березня 2007 16:47

В Австралії перероблять "швидкі", щоб перевозити огрядних автралійцев

У зв"язку з тим, що в Австралії з"являється все більше людей, що страждають на ожиріння, мінохоронздоров"я країни проводить переробку карет швидкої допомоги, щоб можна було без проблем перевозити огрядних пацієнтів.

Нове устаткування дозволить бригадам швидкої допомоги перевозити пацієнтів вагою до 220 кілограм. Щоб надавати таким пацієнтам максимально ефективну допомогу автомобілі будуть забезпечені великими салонами, а задні двері стануть набагато ширші, ніж зазвичай. Оскільки розмір талії огрядних пацієнтів перевищує стандартні норми, медики обзаводяться відповідними кріпленнями до носилок і різноманітних апаратів екстреної допомоги. Крім того, кілька років тому в Австралії почали застосовувати інвалідні коляски нестандартних розмірів.

За словами медиків, за відсутності належного устаткування їм буває дуже важко надати хворим допомогу. Якось у Сіднеї 16 людям знадобилося кілька годин для того, щоб перевезти хворого вагою в 400 кілограм з переломом ноги з будинку в лікарню. Для того, щоб винести його з будинку, довелося попрохати робочих розібрати частину стіни.

Дослідження показали, що 67% австралійських чоловіків і більше половини жінок старше 25 років страждають від надмірної ваги або ожиріння. Вчені попереджають, що до 2030 року половина дітей в Австралії хворітиме на ожиріння. Зараз в деяких австралійських лікарнях від ожиріння лікуються пацієнти, яким всього два роки, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії перероблять "швидкі", щоб перевозити огрядних автралійцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути