Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2024 05:50

Уникайте сьогодні будь-яких фінансових справ: заборони дня

Уникайте сьогодні будь-яких фінансових справ: заборони дня
Ворони проти вітру каркають - чекайте на дощ Фото: pinterest

29 липня віряни вшановують святого мученика Калиніка.

Калиник народився в християнській родині і з дитинства був вихований у християнській вірі. Він присвятив своє життя проповіді Євангелія і наверненню язичників до християнства. Подорожуючи містами та селами, він безстрашно проголошував вчення Христа, закликаючи людей до покаяння і віри в єдиного Бога.

За свою активну проповідницьку діяльність Калиник був арештований під час переслідувань християн за часів правління імператора Діоклетіана (284-305 роки). Його привели до правителя Кілікії, Сакердона, який наказав йому відректися від християнської віри і принести жертву язичницьким богам. Калиник рішуче відмовився виконати цей наказ і залишився вірним Христу.

Правитель, бачачи непохитність Калиника, наказав піддати його жорстоким тортурам. Мученика били, катували і змушували ходити в залізних черевиках з цвяхами. Проте Калиник зберігав віру і мужність, витримуючи всі страждання. Врешті-решт, його засудили до смертної кари. Він був спалений живцем за межами міста, і його душа перейшла до небесного царства.

Прикмети

Ворони проти вітру каркають - чекайте на дощ.

Тепла погода до великої кількості грибів.

Вранці туманно - вродить жито.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які важливі церковні свята відзначають у серпні

Що не можна робити, а що варто

До обіду забороняється займатися будь-якими фінансовими справами, в тому числі купівлею чи продажем, обговоренням грошових проблем тощо, інакше ця сторона життя значно погіршиться.

Не можна також ламати гілки калини - на вас будуть чекати біди і розчарування.

Якщо вранці вмитися соком з ягід калини, то збережете молодість та красу на довгі роки. А якщо навіть просто посидіти поряд з цим деревом, можна отримати міцне здоров'я на цілий рік.

Більшість церковних свят за новим православним календарем ПЦУ отримали нові дати, бо змістилися на 13 днів і тепер святкуються раніше. Це ж стосується і таких важливих свят, які присвячені Ісусу Христу. В народі їх ще називають Спасами.

Першим віряни святкують Медовий Спас, який ще часто називають Маковієм. Це день, коли в Церкві вшановують три святині: Животворящий Хрест Господній, Образ Спасителя та ікону Володимирської Божої Матері. До храмів несуть мед, щоб там його освятити.

Зараз ви читаєте новину «Уникайте сьогодні будь-яких фінансових справ: заборони дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути