Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2024 13:48

Вважають це місце своїм: чому кішки обожнюють спати біля своїх господарів

Вважають це місце своїм: чому кішки обожнюють спати біля своїх господарів
Знайшли пояснення, чому коти люблять спати зі своми господарями Фото: pinterest

Коти дуже люблять тепло. Тому не дивно, що тварина лягає поряд з сплячою людиною.

Вона просто хоче, щоб господар її зігрів, каже експертка ініціативи AnimalWised Емі МакКріді.

Це найчастіше трапляється в регіонах з прохолодним кліматом, тому що навіть шерсті довгошерстного кота може не вистачати, щоб повністю зігрітися. В інших частинах будинку тварині може бути незручно спати, а ваше тіло діятиме, як радіатор. Водночас, кішка може не лише спати поряд, але й намагатиметься лягти згори на вас.

На YouTube-каналі AnimalWised також було опубліковано відео, в якому розповідається, що коти, хоча й здаються грайливими, насправді, досить ледачі. Вони можуть спати до 15 годин на добу. При цьому, вони лягають в найбільш неймовірних місцях, зокрема, на пухкому ліжку. Тому одна з причин, чому кіт лягає поряд з людиною, полягає в комфорті.

Емі також зазначає, що коти постійно перебувають в настороженому стані, навіть коли здається, що вони розслаблені. Взаємини з твариною дуже важливі, тому, кіт, якщо почувається в безпеці поряд з вами, буде лягати на вашому ліжку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому коти обожнюють спати в ногах господарів: шість причин

Коти - це ті тварини, які проявляють найбільшу активність у сутінках. А тому вночі вони можуть потребувати підвищеного відчуття безпеки. Тому вони лягають поряд з господарем, який може їх захистити у разі небезпеки.

Інколи так кішка показує свої почуття до людини. Якщо вона достатньо прив'язана до господаря і довіряє вам, то може "дозволити" спати поряд. Якщо кіт залазить на ліжко і треться об вас, це означає, що він вважає це місце своїм, це один з аспектів мічення території.

Якщо ви шукаєте ознаки того, що ваш кіт справді любить, приймає вас і хоче бути поруч, ці 10 ознак котячої поведінки незабаром дадуть вам це зрозуміти.

Коти не люблять відчувати себе вразливими, тому, якщо вони сплять поруч з вами, на колінах або просто поруч, вони люблять вас і почуваються з вами комфортно.

Зараз ви читаєте новину «Вважають це місце своїм: чому кішки обожнюють спати біля своїх господарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути