Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2024 17:43

15 найкращих котів для тих, хто має алергію на пухнастиків
16

Коти є популярним домашнім улюбленцем.

Багато порід добре живуть у квартирах та інших невеликих приміщеннях і, як правило, мають тривалий термін життя. Але є одна проблема, яка мучить деяких потенційних власників кішок: алергія, пише womansday.

Автор: pinterest
  Бенгальська
Бенгальська

Якщо у вас, вашого партнера, вашої дитини або сусіда по кімнаті є алергія на кішок, їх присутність може викликати не дуже приємні симптоми, такі як закладеність носа, свербіж в очах, постійне чхання, висипання, важке дихання та багато іншого.

Але ви можете забути про котячу алергію, якщо оберете одну з цих 15 гіпоалергенних порід кішок.

Але не існує такого поняття, як 100% вільна від алергії кішка. Ці конкретні породи котів, згадані нижче, виробляють менше алергенів, що робить їх ідеальним вибором для тих, хто страждає алергією на котів. Окрім вибору породи варто щоденно доглядати за своїм вихованцем, пилососити підлогу, змінювати простирадла та придбати якісний очищувач повітря, щоб полегшити легкі симптоми алергії.

15 найкращих гіпоалергенних котів для дорослих і дітей з алергією

Яванські кішки
Фото: pinterest
Оцикат
Східна короткошерста кішка
Кіт Селкірк
Бірманська

Яванські кішки. Відносно нова порода, яка вперше з'явилася в 1970-х роках. Вони грайливі, але розумні і люблять спілкуватися. Яванські коти також досить спортивні і люблять бігати, стрибати та грати в ігри. Також плюс - добре ладнають з дітьми та іншими домашніми тваринами. Вони не мають підшерстя, а це означає, що вони линяють менше.

Тривалість життя: 12-16 років.

Оцикат. Може виглядати так, ніби він живе в джунглях, але він на 100% одомашнений кіт. Оциката часто називають собакою котячого світу, оскільки він любить грати в принос, навчатися новим трюкам і його можна вигулювати на повідку. Вони мають коротку шерсть, за якою легко доглядати, і відвертий характер, що робить їх ідеальним сімейним котом. Вони не виробляють стільки лупи, як інші коти, що робить їх чудовим вибором для тих, хто страждає алергією.

Тривалість життя: від 12 до 18 років.

Східна короткошерста кішка. Ці стильні коти представлені в різноманітних кольорах і візерунках, включаючи однотонні, затінені, димчасті, двоколірні, пойнтовані та таббі. Східні короткошерсті коти мають відверту поведінку, тобто вони дуже соціальні та добре живуть у великих сім'ях. Їх коротка тонка шерсть означає, що вони линяють менше, ніж інші породи.

Тривалість життя: 12-15 років.

Кіт Селкірк. Коти породи Селкірк мають пухнастий, шерстистий вигляд, але нехай ця шерсть не вводить вас в оману. Вони утворюють менше лупи, що робить їх ідеальною "гіпоалергенною" кішкою. Кішки Селкірк спокійні, але надзвичайно незалежні, тому не очікуйте, що вони захочуть цілий день згорнутися у вас на колінах.

Тривалість життя: 14-15 років.

Бірманська. Бірманські коти - дуже розумні коти, які люблять грати та вивчати нові трюки. Власників відразу привертають увагу круглі виразні очі. На відміну від селкирків, ці коти люблять обійматися, що робить їх найкращим котом-компаньйоном. Вони не так сильно линяють, як інші породи.

Тривалість життя: 12-16 років.

Балійська. Балійські коти, також відомі як довгошерсті сіамські, витончені та розумні коти, які чудово підходять для домашніх сусідів. Цікавий факт: усі балійські кошенята народжуються білими та з часом розвиваються. З усіх довгошерстих кішок балійська линяє найменше.

Тривалість життя: 12-15 років.

Девон Рекс. Якщо ви шукаєте маленького кота, девон рекс стане чудовим вибором. Ці коти розміром із півлітра важать лише 9 фунтів і мають вуха, як у кажанів, і широко розставлені очі, що лише додає їм шарму. І найприємніше те, що вони не линяють. Їхнє тонке хвилясте волосся м'яке та слухняне.

Автор: pinterest
  Девон рекс
Девон рекс

Тривалість життя: 10-15 років.

Корніш рекс. Як і девон-рекс, корніш-рекс має таку ж хвилясту тонку шерсть. Але саме через тонкі аеродинамічні рами їх прозвали "хортами котячого світу". Вони надзвичайно ласкаві й люблять обійматися.

Тривалість життя: від 9 до 13 років.

Снігоступи. Відмітною рисою цих витончених кішок є білі лапки. Відомі як одна з найбільш дружніх порід, снігоступи люблять людей і не проти бути в центрі великих зібрань. Вони також дуже цікаві. Очікуйте, що вони будуть ходити за вами по дому та проявляти інтерес до вас.

Тривалість життя: від 14 до 19 років.

Сіамська. Сіамці відомі своїм характерним низьким нявканням. І будьте готові чути це часто. Ці коти люблять поговорити. Як і Оцикат, вони не проти час від часу гуляти на повідку.

Тривалість життя: 15-20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грайливі та товариські: які породи кішок врятують від самотності

Бенгальська. Ці гладкі м'язисті коти відомі своєю леопардовою зовнішністю, рисою, що залишилася від їхнього дикого предка, азіатського леопардового кота. Важливо відзначити, що вони дуже активні коти. А ще вони люблять воду. Не дивуйтеся, якщо вони захочуть похлюпатися в раковині або спробують стрибнути в душ. Вони не сильно линяють, що робить їх відповідною породою для тих, хто страждає алергією.

Тривалість життя: 12-16 років.

Сфінкс. Немає волосся, немає проблем і немає алергії. Але це робить їх більш сприйнятливими до холоду чи сонячних опіків, тому не забудьте подбати про їхню ніжну шкіру.

Автор: pinterest
  Сфінкс
Сфінкс

Тривалість життя: 13-14 років.

Сибірський. Ці довгошерсті кішки середнього розміру вважаються "гіпоалергенними", тому що вони виробляють менше гормону, що викликає алергію, який змушує людей з алергією виробляти гістамін. Загалом вони енергійні, грайливі та розумні, що робить їх ідеальним сімейним котом.

Тривалість життя: 12-15 років.

Тонкінська. Похідна від бірманської та сіамської кішки, тонкінська кішка пропонує чудове товариство, хоча вони не люблять залишатися наодинці протягом тривалого часу. Тонкіни відмінні альпіністи, тому не дивуйтеся, побачивши їх на високих, важкодоступних місцях.

Тривалість життя: 14-16 років.

Російський блакитний. Ці красиві коти мають сріблясту шерсть з блакитними відтінками. Російські блакитні від природи цікаві, що іноді може призвести до неприємностей. Тому обов'язково залучайте їх іграми та розважайтеся. Вони можуть бути дуже ласкавими з членами сім'ї, але сором'язливими з незнайомцями.

Автор: pinterest
  Російська блакитна
Російська блакитна

Тривалість життя: від 10 до 16 років.

Незалежно від породи, коти є одними з найкрасивіших тварин, яких заводять власники будинків.

Деякі коти люблять дрімати у вас на колінах, а інші люблять гарно грати своїми іграшками. Ці 10 порід котів є найбільш доброзичливими та ніжними породами, яких ви можете прийняти у свій дім.

Зараз ви читаєте новину «15 найкращих котів для тих, хто має алергію на пухнастиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути