понеділок, 24 березня 2008 16:58

Учені вивели новий морозостійкий грейпфрут

Учені вивели новий морозостійкий грейпфрут

Японські садівники вивели новий морозостійкий грейпфрут, що за своїми смаковими якостями не поступається сортам, імпортованим до Японії з країн із субтропічним кліматом. Про це повідомили дослідники агрономічного факультету Університету префектури Сага на острові Кюсю. Для виведення нового плода, що одержав назву "Рубін Саги", використовувалося насіння королівського мандарина. Експерименти були розпочаті в 1985 році, але перший успіх прийшов до японських селекціонерів лише через 14 років.

Ніжні грейпфрути, що чуйно реагують на зниження температури, дотепер не вирощувалися навіть у південних районах Японії. Тепер, упевнені вчені й садівники, цю ситуацію можна виправити. Зараз вони уважно спостерігають за посадками морозостійких цитрусів в одному з дослідних садівничих господарств префектури. Соковиті фрукти із червонопомаранчевою м"якоттю вагою близько 400 грамів можна буде збирати протягом усього квітня, вони добре зберігаються. Перша велика партія "Рубіна Саги", сорт якого й торговельна марка вже пройшли офіційну реєстрацію, надійде в продаж на початку травня цього року, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Учені вивели новий морозостійкий грейпфрут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути