Японські садівники вивели новий морозостійкий грейпфрут, що за своїми смаковими якостями не поступається сортам, імпортованим до Японії з країн із субтропічним кліматом. Про це повідомили дослідники агрономічного факультету Університету префектури Сага на острові Кюсю. Для виведення нового плода, що одержав назву "Рубін Саги", використовувалося насіння королівського мандарина. Експерименти були розпочаті в 1985 році, але перший успіх прийшов до японських селекціонерів лише через 14 років.
Ніжні грейпфрути, що чуйно реагують на зниження температури, дотепер не вирощувалися навіть у південних районах Японії. Тепер, упевнені вчені й садівники, цю ситуацію можна виправити. Зараз вони уважно спостерігають за посадками морозостійких цитрусів в одному з дослідних садівничих господарств префектури. Соковиті фрукти із червонопомаранчевою м"якоттю вагою близько 400 грамів можна буде збирати протягом усього квітня, вони добре зберігаються. Перша велика партія "Рубіна Саги", сорт якого й торговельна марка вже пройшли офіційну реєстрацію, надійде в продаж на початку травня цього року, повідомляє Освiтнiй портал.
Коментарі