пʼятниця, 28 березня 2008 13:38

Учені назвали 6 причин випадіння волосся

Учені назвали 6 причин випадіння волосся

Учені називають декілька причин випадіння волосся:

1. Стреси

Стреси і хвилювання здатні негативно відбитися на стані вашого волосся, причому часто це відбувається не в той період, коли у вас стрес, а через 2-3 місяці після нього. У стресових ситуаціях надниркові залози починають працювати у посиленому режимі і виробляти підвищену кількість тестостерону і норадреналіну, що і призводить до різкої втрати волосся.

Лікування. Необхідне дослідження стану шкіри голови і подальший прийом вітамінів і мінералів. Іноді буває корисна і психотерапія.

2. Захворювання щитовидної залози

Порушення роботи щитовидної залози також часто бувають причиною випадання волосся. Лікування, як правило, гормональне.

3. Вагітність

В період очікування дитини в жіночому організмі підвищується рівень естрогену і волосся виглядає просто прекрасно, але після пологів жінка може зіткнутися з проблемою їх випадіння після того, як рівень естрогену в її організмі нормалізується.

Лікування. Якщо протягом декількох тижнів після початку різкої втрати волосся стан не нормалізується, потрібно почати прийом препаратів, що містять залізо, кальцій, магній, а також вітамін В6.

4. Клімакс

Менопауза супроводжується зниженим вироблення жіночих гормонів, що призводить до переважання в організмі чоловічих гормонів . Крім того, клімакс - це завжди стрес. Як результат - випадіння волосся.

Лікування. Замісна гормональна терапія.

5. Переважання чоловічого гормону

При підвищеному виробленні в організмі гормону тестостерону деякі жінки можуть страждати від облисіння за чоловічим типом. Правда, повного облисіння боятися не варто, але можливе розширення лінії проділу і поява верхівки, також можлива поява себорея. Лікується таке випадіння, як правило, за тим же принципом, що і чоловіче облисіння.

6. Аутоагресія

Цей тип облисіння виникає унаслідок того, що організм починає сприймати волосся як чужорідне тіло і відторгає їх. Як правило, випадання волосся у такому разі відбувається частково, окремими плямами, повідомляє Gala Net.

Зараз ви читаєте новину «Учені назвали 6 причин випадіння волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути