Учені запевняли, що після "мікрохвильової" їжі в крові піддослідного відбувалися різні зміни, що призводять до раку, - зокрема, збільшувалася кількість лейкоцитів. Тому регулярне вживання їжі з мікрохвильвки може призвести до раку крові, запевняли учені. Але до їх слів не прислухалися.
Але цього року Всесвітня організація охорони (ВОЗ) здоров"я винесла свій вердикт: у СВЧ використовується випромінювання, що не робить шкідливого впливу ні на людину, ні на їжу. Та є одне "але": імплантовані серцеві стимулятори можуть бути чутливі до інтенсивності потоку мікрохвиль. Тому ВОЗ рекомендує тим, у кого є кардиостимулятори, відмовитися від мікрохвильовок, а заразом і мобільних телефонів.
До речі, американські учені стверджують, що завдяки мікрохвильвкам в Америці знизився рівень захворювання на рак шлунку. Річ у тому, що в їжу, приготовану в мікрохвильвці, не додається масло, а спосіб приготування чимось нагадує паровий, повідомляють Подробности.
Коментарі