вівторок, 02 вересня 2008 19:30

Учені з"ясували походження космічного пилу

Космічний пил, що падаэ на Землю, походить з поясу астероїдів, який розташовується між Юпітером і Марсом, мовиться в статті, опублікованій британськими астрономами в журналі Geology.

"Існує сотні мільярдів пилоподібних частинок позаземного походження, які падають на нас з неба. Їх можна використовувати як джерело знань про далекі об"єкти Сонячної системи, і ці знання ми можемо отримати без дорогих приладів і телескопів", - говорить один з авторів дослідження доктор Метью Джендж (MathewGenge) з лондонського Імперіал-Колледжа.

Космічний пил є залишками астероїдів і комет, але його конкретне джерело до цих пір не було виявлене. Доктор Джендж і його колеги провели хімічний і мінералогічний аналіз 600 індивідуальних частинок космічного пилу і порівняли свої результати з даними телескопічних спостережень.

Вони з"ясували, що космічний пил має загальне походження з 20 астероїдами сімейства Короніса з головного поясу астероїдів. Ці об"єкти сформувалися при народженні Сонячної системи, і космічний пил є продуктом розпаду деяких з них, мовиться в прес-релізі лондонського Імперіал-Колледжа.

Всього до теперішнього часу в поясі астероїдів нараховується близько 400 тисяч об"єктів, rian.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували походження космічного пилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути