Ексклюзиви
понеділок, 18 жовтня 2010 15:09

Учені розкритикували строгі дієти

Учені розкритикували строгі дієти

Вчені впевнені, що раціон, насичений антиоксидантами, цільнозерновими продуктами, жирними кислотами, може знизити ризик розвитку серцевих захворювань, хвороби Альцгеймера та діабету.

Річ не в певному строгому наборі диво-продуктів. Дієта, що складається з різних страв, допоможе краще. У ній повинна бути і жирна риба, і вівсяна крупа, і лохина, підкреслює дієтолог Анжела Доуді.

Дослідження, проведені в антидіабетичному центрі харчування при Університеті Лунд у Швеції, засвідчили, що різноманітний раціон краще усував ознаки запалення.

"Ми досліджували 44 здорових, але гладких людей у віці 50 і 75 років. Вони вживали в їжу різноманітні продукти, по ідеї знімають запалення в організмі. А саме запалення призводить до розвитку метаболічного синдрому, що викликає ожиріння, діабету 2 типу та серцевих захворювань. У підсумку виявилося: багатий раціон знизив вміст холестерину на 33%, ліпідів - на 14%, кров'яний тиск знизився на 8% і рівень маркерів ризику розвитку тромбозу впав на 26%. Також показник запалення значно зменшився, а пам'ять і когнітивні здібності покращилися", - сказав коментує автор дослідження Інгер Бйорк.

Відзначимо, що дієти нерідко стають причинами погіршення здоров'я серед "зірок". Наприклад, за останній рік Леді Гага потрапляла до лікарні цілих шість раз. Виною цьому, за словами колишнього тур-менеджера зірки Девіда Саймні, найжорстокіші дієти і напружений гастрольний графік.

За матеріалами Newsru, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Учені розкритикували строгі дієти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути