четвер, 14 серпня 2008 12:05

У Венесуелі знайшли предків кішок (ФОТО)

 


Венесуельські вчені повідомили про виявлення перших на території країни рештків предків сучасних кішок. Виявлена тварина була приблизно удвічі більша за кішку й мала характерні шаблезубі ікла.

За словами Ансаріо Рінкона, палеонтолога з Венесуельського інституту наукових досліджень, унікальна знахідка була зроблена на південному сході країни під час проведення геологорозвідувальних робіт компанії Petroleos de Venezuela. Унікальність знахідки полягає в тому, що фахівці виявили не скам"янілі сліди, а повністю збережений череп тварини.

Предки сучасних кішок, що одержали назву Хомотеріум, були виявлені разом з рештками інших тварин - пантер, вовків, качок та коней. Вік всіх знахідок становить 1,8 млн років. На думку вчених, всі виявлені тварини загинули одночасно в результаті зовнішнього впливу, наприклад повені або пожежі.

Рінкон говорить, що Хомотеріуми були однією з гілок еволюції кішок, однак дотепер у фахівців не було даних, що свідчать про перебування цих тварин на території Південної Америки. Вважалося, що Хомотеріуми жили винятково в Африці та Євразії.

Зовні ці тварини були схожі на гієн, однак за своїми звичками та агресивністю вони, швидше за все, були ближче до тигрів. Відомо, що перші Хомотеріуми з"явилися на планеті близько 5 млн років тому, а останні вимерли 500 тис. років тому, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «У Венесуелі знайшли предків кішок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути