Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2010 12:25

У США створюють кулю, яка завжди влучає в ціль

У США створюють кулю, яка завжди влучає в ціль

Компанія Teledyne Technologies уклала контракт на $ 25450 тисяч, який передбачає розробку "розумної" кулі калібру 50 (12,7 мм). Новинка повинна набагато краще вражати рухомі цілі, незважаючи на сильний вітер.

Гроші виділені в рамках проекту EXACTO (EXtreme ACcuracy Tasked Ordnance, "Високоточні боєприпаси з поставленим завданням"), який було розпочато в 2007 році. Прототип кулі повинен бути готовий до вересня 2012-го.

Яким чином Teledyne має намір змусити кулю знаходити ціль, поки невідомо.

Це не єдина снайперська програма DARPA. Управління давно мріє про прицільну систему, яка зможе компенсувати втручання вітру.

У цьому році компанія Lockheed Martin отримала $ 6,9 млн на створення до жовтня 2011-го п'ятнадцяти прицільних модулів DInGO (Dynamic Image Gunsight Optic), які будуть здатні, за словами виробника, "виміряти все, що впливає на кулю в польоті, швидко розрахувати траєкторію і показати точки зсуву цілі з урахуванням мінливості вітру ".

Якщо Lockheed досягне успіху, програма EXACTO отримає дуже істотну підтримку.

Нагадаємо, в США 20 березня випробували кліматичну зброю. Це установка, на яку подають струм, і вона створює електромагнітні імпульси. З її допомогою американці намагалися налагодити зв'язок з підводними човнами і літаками, а також викликати дощ.

За матеріалами Компьюлента, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У США створюють кулю, яка завжди влучає в ціль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути