понеділок, 18 жовтня 2010 11:55

Японці створили 3-D зображення, до якого можна доторкнутися

Японці створили 3-D зображення, до якого можна доторкнутися
Останні досягнення в сфері 3D-технологій і віртуальної реальності були представлені на виставці Digital Content Expo 2010 в Токіо.

Головним експонатом заходу став прилад Airstrike ("Повітряний удар"). Новий винахід, над яким працювали японські та французькі інженери, дозволяє управляти спроектованим тривимірним зображенням за допомогою рук без контакту з екраном. Причому для цього не потрібно спеціальних 3D-окулярів. Доторкнутися до картинки можна пальцем, на який слід надіти спеціальну стрічку. Система камер спостереження відстежує рух руки всередині проектора і змушує стрічку вібрувати особливим чином, за рахунок чого створюється відчуття дотику.

За словами виконавчого директора компанії-розробника Юміко Місакі, ця технологія може використовуватися в сфері цифрової реклами, а також в музеях.

Ще однією новинкою виставки були віртуальні японські шашки "Го". На цифровій ігровій дошці використовується такий же механізм, як і в приладі Airstrike. Апаратура відстежує рухи гравців і переміщує віртуальні фігури відповідним чином.

Всього на виставці Digital Content Expo 2010, яка триватиме в токійському Національному музеї наук, що розвиваються, та інновацій до 17 жовтня, представлено понад десяти новітніх винаходів у сфері високих технологій. На думку організаторів заходу, експозицію відвідають кілька тисяч людей.

Нагадаємо, раніше астрономи отримали 3D-зображення найглибшого каньйону Марсу. Зображення були отримані на основі фотографій, зроблених стерео камерою високого дозволу, розташованій на борту марсіанського штучного супутника Mars Express.

За матеріалами РИА Новости, Gаzeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Японці створили 3-D зображення, до якого можна доторкнутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути