вівторок, 19 січня 2010 12:10

В Китаї "Аватар" замінять на "Конфуція"

В Китаї "Аватар" замінять на "Конфуція"

Китайська влада заявила, що фільм "Аватар", не зважаючи на його велику популярність, буде прибраний з широкого екрану за його "підривний" зміст, передає Times Online.

Державна China Film Group повідомила кінотеатри, що 23 січня показ 2-D версії "Аватару" має припинитися.

Уряд побоюється, що надто багато громадян можуть провести паралелі між тяжким становищем героїв "Аватару" людьми На"ві, вигнаними зі своїх земель, і численними, часто жорстокими, виселеннями мешканців з будинків, які заважають китайським забудовникам.

Популярні погляди на фільм як на алегорію грабіжницької забудови по всій території Китаю зовсім не узгоджуються з політикою Відділу пропаганди Пекіну. Інтернет-блоги кишать повідомленнями про неминуче зникнення фільму з екранів, народ обурений.

Прем"єра фільму відбулась 4 січня і запам"яталася довгими чергами до кас кінотеатрів, не зважаючи на одну з найбільш холодних за останні роки зим. Планувалося, що фільм буде в показі до 28 лютого і збере 500 млн юанів ($74 млн).

Китай має лише 550 кінотеатри з 3-D екранами, а це значить, що у аудиторії не буде іншого вибору, аніж дивитися фільм "Конфуцій", з гонконгською зіркою Чоу Юн-Фат в головній ролі.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Китаї "Аватар" замінять на "Конфуція"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути