Ексклюзиви
понеділок, 18 січня 2010 09:37

"Аватар" став найкращим на церемонії "Золотий глобус"

"Аватар" став найкращим на церемонії "Золотий глобус"

У США пройшла 67-а церемонія вручення кінопремії "Золотий глобус".

Картина Джеймса Кемерона "Аватар" була названа найкращим фільмом 2009 року. Крім того, його творець отримав приз за найкращу режисерську роботу. Отже, нова картина Кемерона повторила успіх його стрічки "Титанік", що отримала 12 років тому "Золоті глобуси" у цих же номінаціях.

У номінації "Найкраща жіноча роль у драматичному фільмі" за роботу у картині "Невидима сторона" премію отримала Сандра Баллок. Найкращим актором у драматичній стрічці був визнаний Джефф Бріджес, який відіграв головну роль у картині "Шалене серце".

Найкращим комедійним фільмом було визнано картину "Хлопчики у Вегасі". У номінації "Найкраща чоловіча роль другого плану" "Золотий глобус" дістався актору Кристофу Вальцу за роль у фільмі "Безславні виродки".

У номінації "Найкраща головна жіноча роль у комедії або мюзиклі" премія дісталася Меріл Стрип за фільм "Жюлі і Джулія". Відома американська актриса обійшла у цій номінації таких відомих колег, як Сандра Баллок і Джулія Робертс.

У категорії "Найкраща головна чоловіча роль у комедії або мюзиклі" нагорода дісталася Роберту Дауні-молодшому, який зіграв у фільмі "Шерлок Холмс".

У номінації "Найкраща жіноча роль другого плану" нагороду отримала маловідома актриса афроамериканського походження Монік за фільм "Дорогоцінна". Вона обійшла таких знаменитостей, як Пенелопу Круз і Джуліанну Мур.

Премію в номінації "Кращий фільм іноземною мовою" отримала німецька картина "Біла стрічка". Вона в даній номінації обійшла роботи з Італії, Іспанії, Чилі та Франції.

Кращим комедійним фільмом була визнана картина "Холостяцька вечірка в Вегасі". Кращим фільмом у номінації "Комедія або мюзикл" стало "Похмілля" Тода Філіпса.

Кращим сценарієм 2009 року був визнаний "Мені б у небо". "Золотий глобус" у цій номінації отримали сценаристи Джейсон Рейтман і Шелдон Тернер . Слід зазначити, що стрічка "Мені б у небо" є лідером за кількістю номінацій. Вона висунута на здобуття шести "Золотих Глобусів", у тому числі в категоріях "кращий драматичний фільм" і "краща режисерська робота".

У номінації "Краща чоловіча роль другого плану" "Золотий глобус" дістався акторові Крістоф Вальц за роль у фільмі "Безславні виродки".

У номінації "Кращий мультиплікаційний фільм" нагороджена стрічка "Вгору".

Кращою піснею до кінофільму визнана композиція "The Weary Kind" до фільму "Божевільне серце". Саме вона отримала премію "Золотий глобус" Асоціації іноземної преси Голлівуду.

За кращу музику до фільму були нагороджені творці мультиплікаційного фільму "Вгору". Ця стрічка в ході нинішньої церемонії удостоїлася вже другого "Золотого глобуса". До речі, у цій номінації вона обійшла "Аватар".

Кращим телесеріалом року названі "Божевільні" (Mad Men) - фільм про життя людей рекламної сфери стартував в американському ефірі у 2007 році.

Крім того, престижних премій удостоїлися актори Дрю Берімор і Кевін Бейкон. Беррімор отримала "Золотий глобус" за кращу жіночу роль в телевізійному художньому фільмі "Сірі сади". Її колега Бейкон обійшов своїх конкурентів у номінації "Краща чоловіча роль у телевізійному художньому фільмі". Йому була вручена нагорода за роль у картині "Забираючи Ніколи не задавайся".

Учасники церемонії вручення престижної кінопремії "Золотий глобус" закликають світ не забувати про трагедію на Гаїті. Практично всі голлівудські знаменитості, що виходять на сцену в готелі "Беверлі-Хілтон" в каліфорнійському Беверлі-Хіллз, наголошують на необхідності надання допомоги цій бідній країні Західної півкулі.

Так, відомий актор Кевін Бейкон звернувся до своїх прихильників з проханням жертвувати кошти для надання допомоги постраждалим від руйнівного землетрусу. "Сподіваюся, що люди зможуть об"єднати для цього свої зусилля", - сказав він.

У свою чергу дружина Бейкон Кіра Седжвік , номінована на "Золотий глобус" як "Краща актриса телевізійного серіалу", зазначила, що вона "рада, що на такому святі, яким є сьогоднішня церемонія, ніхто не забуває про трагедії на Гаїті".

Інша відома актриса Олівія Вайлд, яка також взяла участь у церемонії, заявила про те, що вечірня сукня, яку вона одягла на вручення "Золотого глобуса", а також "сукні ще кількох присутніх тут актрис", незабаром будуть продані на благодійному аукціоні, всі кошти від якого надійдуть до фонду допомоги Гаїті. "Мені б хотілося перетворити" божевілля моди "в щось корисне", - сказала вона.

Ще один учасник вечора - актор Джордж Клуні, номінований на "Золотий глобус" за кращу чоловічу роль у фільмі "Мені б у небо", - також має намір надати підтримку постраждалої від стихійного лиха Гаїті. У найближчі дні він проведе благодійну акцію по збору коштів для жителів цієї країни.

67-а урочиста церемонія вручення другої за престижністю нагороди кіносвіту США "Золотий глобус" пройшла у готелі "Беверлі - Хілтон" у місті мільйонерів Беверлі-Хіллз в Каліфорнії. Трансляцію події вели на 160 країн світу телекомпанія NBC.

Ця нагорода присуджується Асоціацією іноземної преси Голлівуду, яка об"єднує 90 журналістів-позаштатників, які проживають в Каліфорнії і пишуть для зарубіжних видань про американське кіно. Вона вважається другою за престижністю після "Оскарів".

У минулому році тріумфатором "Золотого Глобуса", як і "Оскара", став фільм "Мільйонер з нетрів" Денні Бойла - стрічка стала кращим фільмом року, а також завоювала "Золоті глобуси" в категоріях "Кращий режисер", "Кращий сценарій" і Краща музика "до кінофільму.

Премія "Золотий глобус" присуджується Голлівудської асоціацією іноземної преси за кіно-і телефільми з 1944 року.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, "Комерсант-Україна", Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «"Аватар" став найкращим на церемонії "Золотий глобус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути