четвер, 26 липня 2012 11:05

У пустелі з "вічним снігом" цілий рік катаються на сноубордах
12

Влітку пісок не розжарюється, тому пустеля безпечна для життя
Фото: Фото: worldpress.com
Охоплює більше 700 кв км
Люди обожнюють це місце, де можна покататися на санчатах у будь-яку пору року

Одним з чудес природи можна з легкістю назвати White Sands, єдину в світі пустелю з "вічним снігом": білим піском, схожим на подрібнену порцеляну, крейду або гіпс. Знаходиться вона в Нью-Мексико (США), на висоті 1291 м над рівнем моря, в долині Тулароза, оточеній горами Сан-Андрес і Сакраменто. Пустеля White Sands National Monument є національним пам'ятником США і займає величезну територію понад 710 квадратних км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під пустелею Чіуауа знайдено печеру з гігантськими кристалами (ФОТО)

Сотні кілометрів білосніжних піщаних дюн здалеку нагадують снігову рівнину, але "сніг" тут не тане навіть улітку. Білий пісок являє собою дрібні гіпсові кристали, які зазвичай розчиняються у воді, але, оскільки долина Тулароза від води відрізана, гіпс, вимитий зливами з довколишніх гір, осідає на поверхні у вигляді піску, який називають селенітом. На відміну від звичайного піску, селеніт не розжарюється на сонці, і тому по білосніжних дюнах можна ходити босоніж навіть спекотним літом.

Якщо раніше віддалені частини національного заповідника використовувалися для тестування різної зброї, а в 1945 році саме тут під час випробувань була підірвана перша атомна бомба, то у наші дні туристи влаштовують пікніки серед дюн і дуже багато фотографуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Червоний сніг незвично було бачити перші два дні"

Діти їздять по білосніжній пустелі на спеціальних санчатах, спускаються з дюн на імітації сноубордів, призначених для катання по піску, час від часу на території White Sands National Monument також проходить фестиваль повітряних куль.

Зараз ви читаєте новину «У пустелі з "вічним снігом" цілий рік катаються на сноубордах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути