середа, 31 липня 2013 11:50

У майстерні карамелі виготовляють цукерки на очах у відвідувачів
18

Фото: Фото: Ольга Швед

Наприкінці травня у центрі Львова відкрили майстерню карамелі. П'ять разів в день на очах у відвідувачів тут варять карамель та роблять цукерки. Відвідувачів запрошують подивитися на процес та пофотографувати. Від робочих столів приміщення відділяє високе скло.

Кондитер Іванна Турків виносить із кухонного приміщення у просторий зал каструлю із вісьмома літрами розтопленого цукру із водою. Аби навчитися виготовляти карамель їздила на стажування у Францію, Польщу та Чехію.

"Температура карамелі - 140 градусів, нам її треба охолодити, працюємо у трьох рукавичках. Зараз робимо карамельки із смаком "скандинавське яблуко" із ягідним візерунком всередині. У нас є понад 30 смаків. Найбільше клієнти полюбляють фруктові та із смаком кави і шоколаду. Особисто я люблю мега-кислий або цукерки без ароматизаторів - із смаком цукру, такі, як у дитинстві. За кольором рідка карамель - коричнева. Ми насичуємо її киснем - розминаємо її на великому гаку. Так вона біліє, стає перламутрового кольору. Я додаю лише натуральні барвники. Зелений - із трави, червоний - морква чи інші овочі-фрукти. Найважче виписувати у карамельці завбільшки з ґудзик імена чи логотипи", - розповідає кондитер Іванка Турків.

Кондитер виливає рідкий цукор на гранітний стіл, посипає лимонною кислотою та додає смаковий ароматизатор. Хлопці-помічники еластичну карамель накидають на залізний гак та розминають. Через п'ять хвилин коричнева карамель біліє. Білу солодку масу розкочують у продовгувату ковбаску. Широкі пласти зеленої та червоної карамелі приліплюють по бокам, знову розминають. Помічники кондитера витягують смужки завдовжки у півметра. Іванка Турків розкочує їх на окремому столі. Коли охолонуть - гострим ножем ріже на шматки. Пригощає усіх присутніх в майстерні теплими цукерками.

Стограмові упаковки карамелі продають за 20 гривень, цукерки на паличках - від 5 до 50 гривень. На замовлення можуть зробити цукерки будь-якої форми та з різними надписами.

Зараз ви читаєте новину «У майстерні карамелі виготовляють цукерки на очах у відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути