четвер, 03 лютого 2011 12:26

У майбутньому люди їздитимуть на тракторах-"мурахах" (ФОТО)
9

Фото: Фото: Valtra

Фінський тракторобудівник представив концепт модульної сільськогосподарської техніки. Проект, який компанія Valtra подарувала собі на 60-річчя, отримав назву ANTS. Кожна з букв позначає серію існуючих моделей. Разом вони утворюють англійське слово "мурашки".

Зовнішній вигляд машини нагадує мурашку. Теоретично вона має бути такою ж працьовитою. Машина складається з двох чотириколісних модулів - "робочого" і "солдата", які можуть використовуватися як поодинці, так і разом, утворюючи "королеву".

Модуль "солдат" не такий потужний, як його побратим, - 134 к.с. проти 268 "коней", зате обладнаний кабіною і електричними, замість традиційних гідравлічних, пристосуваннями - такими як ківш або навантажувач. Кабіну, здатну опускатися, підніматися і обертатися з боку в бік, можна встановлювати в різних частинах машини.

Кожне з коліс має незалежну підвіску і обладнано власним маточинних мотором, що значно підвищує прохідність. Футуристичний трактор здатний "присідати" і збільшувати розміри коліс майже вдвічі.

Втілювати всі ці плани найближчим часом Valtra не має наміру. Проект служить скоріше демонстрацією майбутніх можливостей.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «У майбутньому люди їздитимуть на тракторах-"мурахах" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути