вівторок, 18 травня 2010 17:01

У квітні Земля встановила температурний рекорд

У квітні Земля встановила температурний рекорд

Сумарна поверхня землі в квітні нагрілася до максимальних значень за історію спостережень. Встановлено максимум і за період січень-квітень. Про це повідомляється в прес-релізі Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA).

Середня температура поверхні океану в квітні виявилася найбільшою за всі роки спостереження (з 1880 року). Температура поверхні суші опинилася на третьому місці в таблиці максимальних рекордів.

Разом поверхні води і суші в квітні прогрілися до 14,5° C, що на 0,76° C вище середнього значення XX століття, яке становить близько 13,7° C. За січень-квітень сумарна температура склала 13,3 ° C, що на 0,69 ° C вище середнього.

Температура поверхні океану в квітні виявилася на 0,57 ° C вища за середню за XX століття (16,0 ° C). Особливо потепління торкнулося екваторіальних областей океанів, наголошується в повідомленні.

Поверхня землі нагрілася більше середньої квітневої за XX століття на 1,29° C. Особливо помітно потепління торкнулося Канади, Аляски і сходу США, Австралії, Південної Азії, Північної Африки і півночі Росії. Холодніше ніж зазвичай було у Монголії, Аргентині, на Далекому Сході Росії, в суміжних з західними регіонах США і на більшій частині Китаю.

Тепла течія Ель-Ніньо в квітні ослабла через зміни температурних аномалій. Очікується, що вона відновиться в червні.

Звіти NOAA використовуються вченими і дослідниками різних країн світу для вивчення тенденцій зміни клімату на планеті. Дані мають і безпосереднє прикладне значення.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «У квітні Земля встановила температурний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути