середа, 19 травня 2010 21:06

Тати також страждають на післяпологову депресію

Тати також страждають на післяпологову депресію

Американські вчені з'ясували, що чоловіки, які стали батьками, можуть страждати на післяпологову депресію так само, як і жінки.

Дослідження проводили співробітники медичного університету американського міста Норфолк (штат Вірджинія). Вони проаналізували 43 дослідження, в яких брали участь 28 тис. людей з 1980 по 2009 рік. У цих роботах вивчалася поведінка батьків після того, як їхнім дітям виповнювалося від трьох місяців до року.

З'ясувалося, що майже 10% батьків страждають на післяпологову депресію. "Це означає, що депресія у чоловіків, що чекають дитину або стали батьками, є серйозною соціальною проблемою", - відзначають дослідники Джеймс Полсон і Шарнейл Бейзмор.

Серед жінок на післяпологову депресію страждають близько 30%.

Найнебезпечніший період, як для батьків, так і для мам, настає через три місяці після народження дитини і триває в середньому доти, доки малюкові не виповнюється півроку. У цей період депресія фіксується у 25% батьків. Вчені з'ясували, що кількість американців, які страждають на післяпологову депресію, набагато вища в порівнянні з чоловіками з інших країн. Так, якщо середній світовий показник - 8%, то серед громадян США - 14%.

Дослідники також вказують на прямий зв'язок між депресіями батьків. Якщо в неї впадає один з них, то другий повинен негайно звернутися до лікаря, радять учені.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «Тати також страждають на післяпологову депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути