неділя, 01 серпня 2021 13:11

Такого штрафу ще не було: Амазон покарали на вражаючу суму

Такого штрафу ще не було: Амазон покарали на вражаючу суму
Амазон встановили найбільший штраф за всю історію ЄС. Фото: dw.com

Американській компанії "Амазон" загрожує найбільший штраф за всю історію Європейського союзу через порушення Загального регламенту про захист даних ЄС. Тепер вона має виплатити 746 мільйонів євро за порушення конфіденційності даних користувачів.

Компанія називає рішення необґрунтоване, адже витоку даних не було. Жодні дані клієнтів не були передані третім особам, пише Bloomberg.

Цим рішенням завершили розслідування із 2018 року за скаргою французької групи із захисту прав конфіденційності La Quadrature du Net. Правозахисники твердили, що "Амазон" протиправно збирає дані про продавців і покупців на сайті за допомогою віртуального помічника Alexa.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новій пошті" скасували 325-мільйонний штраф

Компанія "Амазон" наполягає, що ці дані їм потрібні виключно для поліпшення якості обслуговування клієнтів. Натомість регулюючі органи висловлюють стурбованість тим, що компанія використовує отримані дані для отримання несправедливої переваги на ринку.

Власну мережу супутникового інтернету планує створити найбільший інтернет-магазин "Амазон". Для цього компанія збирається запустити на низьку навколоземну орбіту понад 3 тис. супутників.

Нова космічна ініціатива називається Project Kuiper, яку Amazon описав в документах, затверджених Міжнародним телекомунікаційним союзом

Зараз ви читаєте новину «Такого штрафу ще не було: Амазон покарали на вражаючу суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути