четвер, 26 червня 2008 16:20

Понаднормова робота сприяє розвитку депресії

Згідно з результатами нового дослідження робота в позаурочний час збільшує ризик розвитку тривоги і депресії.

Результати дослідження показали, що у чоловіків, що працюють по 40 годин в тиждень, на 9% частіше спостерігається депресія, тоді як у чоловіків, що щодня перевиконують норму робочого часу, депресія, тривога і неспокій спостерігається в 12,5%. У жінок в аналогічних умовах частота депресії збільшується з 7 до 11 %.

Дані результати опубліковані в червневому випуску журналу Професійні хвороби і вплив навколишнього середовища на стан здоров"я (JournalofOccupationalandEnvironmentalMedicine). Дослідження також виявило, що неспокій і депресія частіше розвиваються у менш кваліфікованих працівників і працівників з меншою заробітною платою. У дослідженні взяли участь 1350 людей, що працюють наднормово, і 9000 чоловік, що виконують свою роботу у встановлений нормами час.

Чоловіки, що працюють більше потрібного на 9-60 годин в тиждень, виявилися найбільш схильні до розвитку неспокою і депресії. У них учені виявили низький рівень кваліфікації, середню або незакінчену вищу освіту. Основою їх роботи найчастіше була груба фізична сила. Автори підкреслюють, що ризик розвитку депресії у таких робітників був найвищим. При цьому навіть незначна переробка в наднормовий час сприяла виведенню їх з психічної рівноваги.

Залишається незрозумілим, чому робота протягом тривалого часу приводить до збільшення частоти неспокою і депресії, повідомляє Здоров"я України.

Зараз ви читаєте новину «Понаднормова робота сприяє розвитку депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути