пʼятниця, 03 грудня 2010 11:33

Суперпотяг установив рекорд швидкості, розігнавшись до 486 км/год (ФОТО)

Китайський швидкісний поїзд установив новий рекорд швидкості в 486,1 кілометра на годину, майже на 70 кілометрів на годину перевищивши колишнє досягнення.

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на китайські ЗМІ, рекорд був установлений під час тестового проходу потяга серії CRH380A на ділянці між містами Цзаочжуан і Бенпу на швидкісній залізниці Пекін-Шанхай.

Новий рекорд значно перевершив попередній показник в 416,6 кілометра на годину, який поїзд китайського виробництва досяг в кінці вересня поточного року.

Китайські фахівці почали проектувати поїзд, який буде розвивати швидкість понад 500 кілометрів на годину.

Рекорди швидкості поки встановлюються лише в рамках дослідницьких тестів. При цьому, за інформацією міністерства залізниць Китаю, нині КНР має 337 залізничними потягами, здатні розвивати швидкість до 380 кілометрів на годину, які використовуються для перевезення пасажирів.

Китай має 7,55 тисячі кілометрів швидкісних залізниць. У процесі будівництва перебувають ще понад 10 тисяч кілометрів швидкісного залізничного полотна.

Зараз ви читаєте новину «Суперпотяг установив рекорд швидкості, розігнавшись до 486 км/год (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути