четвер, 02 грудня 2010 12:52

Французький електричний літак встановив рекорд швидкості (ФОТО)

Електричному літаку Cri-Cri вдалося розігнатися до 262 км / год. Причому використовувалося тільки 75% потужності двигунів. Однак для корпусу машини це була гранична швидкість, на яку він розрахований.

Таким чином, був побитий торішній рекорд, встановлений італійським спортивним електролітом SkySpark, що показав 250 км / год.

Модель MC15E Cri-Cri F-PZTU "E-Cristaline" розрахована на одну людину. Обладнана двома електродвигунами потужністю 35 к.с. кожен, які живляться від літієво-іонних акумуляторів. Обтічники моторів, що мають краплевидну форму, допомагають зменшити опір.

Зазначимо, що історія Cri-Cri налічує майже 40 років. У 1971 році француз Мішель Коломбан задумав створити надлегкий літак вартістю не більше $ 1 000. На ті часи це здавалося майже неможливим. Проте через два роки новий апарат здійснив перший політ. Зараз власний літак можна придбати приблизно за $ 10-15 тис.

Нещодавно виробництвом Cri-Cri зайнявся Європейський аерокосмічний і оборонний концерн (EADS). Він зберіг оригінальний дизайн, змінивши звичайні двигуни на електричні.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Французький електричний літак встановив рекорд швидкості (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути