четвер, 28 травня 2009 12:29

Новий Lexus LF-A розганяється до рекордної швидкості

  Гоночний прототип Lexus LF-A. Фото Lexus
Гоночний прототип Lexus LF-A. Фото Lexus

У четвер британське видання Auto Express з посиланням на інформацію, отриману з власних джерел, близьких до автовиробника, опублікувало подробиці про технічну начинку і динамічні характеристики суперкара Lexus LF-A. Автомобіль, світова прем"єра якого повинна відбутися в жовтні цього року на моторшоу в Токіо, почне оснащуватися 550-сильним восьмициліндровим мотором об"ємом 4,8 літра, що працює в парі з шестиступінчастою роботизованою коробкою передач.

За інформацією Auto Express, перші екземпляри Lexus LF-A могли розвивати максимальну швидкість 320 кілометрів на годину, проте цей показник не задовольнив керівництво компанії, і автомобіль відправили на доопрацювання. Після невеликої модернізації двигуна і аеродинаміки інженерам вдалося добитися "максималки" в 350 кілометрів на годину, що більше, ніж у суперкара Nissan GT-R.

Окрім цього, серійний Lexus LF-A буде зовні сильно відрізнятися від прототипів, які проходили випробування на Нюрбургрінгу і були зняті фотографами-шпигунами. Зокрема, товарний екземпляр отримає інше оформлення передньої частини кузова в області фар головного світла і грат радіатора.

Очікується, що новинку випустятьобмеженим тиражем у 500 екземплярів, включаючи "заряджені" версії LF-A. У продажу на європейському ринку суперкар повинен з"явитися в кінці 2009 року. За даними Auto Express, у Великобританії вартість машини складе близько 140-190 тисяч фунтів стерлінгів.

Lenta

Зараз ви читаєте новину «Новий Lexus LF-A розганяється до рекордної швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути