пʼятниця, 11 липня 2008 12:55

Створений найбільший в світі дисплей (ФОТО)

Співробітники Каліфорнійського інституту телекомунікацій і інформаційних технологій створили екран з найбільшим дозволом в світі, пише Techradar. Він використовуватиметься для візуалізації наукових даних.

Система під назвою HIP (HighlyInteractiveParallelizedDisplaySpace) складається з 70 дисплеїв Dell з діагоналлю 30 дюймів і дозволом 2560 на 1600 пікселів. У довжину HIP складається з 14 таких дисплеїв, а у висоту - з п"яти.

Автори HIP відзначають, що завдяки використанню великих моніторів їм вдалося значно скоротити площу, яку в таких системах займають рамки дисплеїв. Вони сподіваються, що майбутні технології коли-небудь дозволять повністю позбавитися від рамок.

Загальний дозвіл HIP складає 35640 на 8000 пікселів, а розмір - 9,7 на 2,3 метра. HIP на 10 відсотків більше hyperwall-2, що вважалася до цього найбільшою в світі системою дисплеїв, використовуваною NASA.

Варто відзначити, що в Японії в даний час йде розробка телеефіру у форматі надвисокої чіткості. Відповідний стандарт використовуватиметься для ефіру в 2015 році і вимагатиме дозволу 7680 на 4320 пікселів.

Зараз ви читаєте новину «Створений найбільший в світі дисплей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути