середа, 13 жовтня 2010 14:47

Штучне світло провокує появу зайвої ваги

Штучне світло провокує появу зайвої ваги

Американські вчені прийшли до висновку, що нічне освітлення і будь-яке неприродне світло пробуджує в людині апетит, повідомляє Комсомольська Правда з посиланням на Daily Mail.

Для проведення досліду фахівці розділили гризунів на дві групи, одна з яких перебувала в темряві, інша під освітленням, і запропонували піддослідним однакову кількість їжі. У результаті ті гризуни, які перебували під освітленням, з'їли більше тих, які перебували в темряві. У результаті миші з групи, що перебувала в повній темряві, важили у два рази менше за своїх побратимів, які перебували під освітленням, тому що замість того, щоб спати, вони їли.

"Це дослідження пояснює, чому деякі люди, не зважаючи на те, що підтримують правильний енергетичний баланс в організмі, все одно набирають вагу", - прокоментував дослідження Професор Університету штату Огайо Ренді Нельсон.

Нагадаємо, вчені з Единбурзького університету виявили, що гранатовий сік здатний знижувати вміст в крові жирних кислот, які є причиною відкладення на животі жиру.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Штучне світло провокує появу зайвої ваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути