Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2010 10:29

Сік граната рятує від ожиріння

Сік граната рятує від ожиріння

Вчені з Единбурзького університету знайшли ще одну корисну властивість гранатового соку. Як виявилося, він здатний знижувати вміст в крові жирних кислот, які є причиною відкладення на животі зайвого жиру.

Щоб довести це, вчені провели експеримент, в якому взяли участь 24 чоловіка і жінки. Ці люди протягом місяця випивали по 500 мілілітрів соку на день.У результаті було встановлено, що приблизно половина добровольців стала менш схильна до розвитку жирових клітин навколо живота, а більш ніж у 90% піддослідних значно знизився кров'яний тиск, що у свою чергу зменшує ризик серцевих нападів, інсульту і захворювання нирок.

Нагадаємо, що Гранат або Гранатове дерево (лат. Punica) - рід чагарників і невеликих дерев сімейства Дербенніковие. Плоди рослин з цього роду називають гранатами. Російська назва гранат походить від латинського granatus (зернистий).Історія походження назви цього плоду сама по собі дуже цікава. У Давньому Римі у цього плоду існувало два латинські назви - malum punicum і malum granatum.Перше буквально означало "пунічне яблуко", пунійців римляни називали фінікійців, що переселилися з Малої Азії до Північної Африки в XII-VII століттях до н.е. і заснували там ряд колоній: Карфаген, Утіка, Лептіс-Магна та інші. У той час вважалося, що найкращі гранати ростуть саме в Карфагені.Друга назва, що буквально означає "зернисте яблуко" - malum granatum, лягло в основу назв цього плоду на інших мовах: німецькій - Granatapfel (Apfel - яблуко), італійською - melograna (mela - яблуко), шведською - Granatapple, іспанською - Granada,французькою - Grenade та англійською - pomegranate (від латинського pomum - плід).

Нагадаємо, у Рівному при лікарні Міністерства внутрішніх справ відкрили галокамеру. Там міліціонерів лікуватимуть від ожиріння.

Km.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сік граната рятує від ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути