Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2011 16:00

Спостерігаючи за жабами, учений створив "розумного" робота (ФОТО)

В Університеті Вермонта, США, з'явився робот, який може еволюціонувати. Вчений Джош Бонгард під час вивчення перетворення пуголовка в жабу, зрозумів, що аналогічні принципи можна успішно спроектувати на світ роботів.

Він створив симуляційну програму і "населив" її різноманітними синтетичними створіннями, які переміщувалися у тривимірному просторі. Потім Бонгард наділив програмних роботів "генетикою" - набором алгоритмів, що дозволяють їм вибирати оптимальний спосіб пересування залежноі від форми тіла.

Під час експерименту з'ясувалося, що ті роботи, які почали своє життя повзаючи, виявилися більш ефективними і стійкими порівняно з тими, які ходили прямо. Вони навіть здатні долати різноманітні труднощі, наприклад, спроби перевернути їх. У фіналі експеременту Бонгард вирішив побудувати цього робота з комплекту Lego Mindstorm, після чого наділив його адаптивним штучним інтелектом.

За матеріалами: 3dnews

Зараз ви читаєте новину «Спостерігаючи за жабами, учений створив "розумного" робота (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути