вівторок, 08 липня 2008 09:42

Що чекає курця?

Що чекає курця?
Серед найбільш небезпечних проблем,що загрожують курцю, на першому місці - онкологічні  захворювання. Лікарі говорять, що жоден курець не зможе уникнути раку легень. Він просто може померти раніше , ніж проявиться це захворювання.

Друга біда курців - серцево-судинні захворювання. Винуватий в тому нікотин, який потрапляє в організм і викликає спазм гладкої мускулатури, - перш за все стінок судин. Судини стискуються, і серце з великим зусиллям качає кров, що приводить до підвищення артеріального тиску. Далі дія нікотину припинилася, судини розширилися, і серце гонить через них зайву кров. Наступає захисний спазм судин, коли стінки їх стискуються вже на противагу надмірному тиску. Такі регулярні реакції організму призводять до того, що стінки судин стають менш еластичними, внаслідок чого може настати ішемія, гіпертонія і інші серцево-судинні захворювання.

Курців іноді називають "шукачами пригод" - в них живе прагнення отримати задоволення будь що, і саме це прагнення не дає їм зважати на рівень небезпеки. В результаті - курці частіше стають жертвами нещасних випадків. Любов до ризику підігріває і реклама цигарок - практично вся вона пов"язана з екстремальними видами спорту.

Курець може отримати "в нагороду" ще й ускладнення таких захворювань як грип, ОРЗ, ангіна. У курця із стажем симптоми захворювання менш виражені, адже імунітет в цілому ослаблений і не так активно бореться з хворобою. Збільшується і час хвороби і ризик ускладнень, які можуть закінчитися вельми сумно, повідомляє МЕДАФАРМ.

Зараз ви читаєте новину «Що чекає курця?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути