четвер, 29 вересня 2011 13:46

Слово "спічки" в Болгарії співзвучне з назвою жіночого статевого органа

Слово "спічки" в Болгарії  співзвучне з назвою жіночого статевого органа

У Болгарії не варто вживати російське слово "спічки". Воно звучить як назва жіночого статевого органа. Про це розповіла українка, яка там побувала, Ірина Сахно.

"Слово співзвучне з назвою жіночого статевого органа – "пичка". А "куриця" – з назвою чоловічого органа "курец". Коли питала в крамницях, які в них є майки, на мене дивилися з подивом. Виявилось, що "майка" – "мама". Дуже дратувало, що місцеві не можуть нормально пояснити дорогу, я нічого не могла знайти. У них "направо" означає "прямо". Імена Любка, Іринка, Васко, Митко звучать для українця фамільярно. Але якщо сказати Люба чи Іра, вас не зрозуміють", - зазначила жінка й похвалила місцеву кухню.

"Вважала, що не люблю бринзу, але болгарська сирене змусила змінити думку. Порції в ресторанах великі, коштують недорого. Півкіло салату – приблизно 30 гривень.
Улюблений суп більшості – таратор. Це огірки та кріп, залиті "кисело мляко". Такий є й у Вірменії, там його називають "вірменська окрошка". Надзвичайно популярні страви на скарі – грилі. Скрізь намагаються покласти чубрицю – чебрець. Гречка не популярна й має назву "єлда". Болгари не вживають буряка. Називають його їжею для свиней. Не знають, що таке квас і кисла капуста", - розказала Ірина Сахно.

Прочитати детальніше про болгарський побут та звичаї можна в журналі  "Країна" № 37 (90) за 30 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень. Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Слово "спічки" в Болгарії співзвучне з назвою жіночого статевого органа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути