В Англії приготували найдорожчий у світі десерт. Він коштує 22 тис фунтів (більше 34 тис доларів).
Це яйце-фаберже, всередині якого желе й шоколад. Найдорожчий десерт інкрустований золотом і діамантами. До складу також входять ікра, шампанське, різні сорти бельгійського шоколаду, персик, апельсин і віскі. Крім цього, туди додані шари желе й печиво, глазуровані їстівним золотим листом.
Створив такий пудинг шеф-кухар готелю Country House Hotel Марк Гвіберт. Свій виріб він представив на Національному тижні шоколаду, який розпочався 10 жовтня.
"Марк використовував усі свої кулінарні таланти, щоб на швидку руку створити справді неймовірний коктейль з листя шоколаду, шампанського та золота, який він до того ж приправив алмазом. Це виглядає ефектно! Смак і ціна відповідають одне одному", - сказав Стівен Бротон, виконавчий директор готелю.
Цей десерт своєю ціною побив рекорд - попередній найдорожчий пудинг коштував 15 тис 730 фунтів (24, 5 тис доларів).
Але, на жаль, цей кулінарний виріб не зможе потрапити в Книгу рекордів Гіннеса. Бо ще за три тижні потрібно було, щоб його хтось замовив, а потім сплатив його вартість.
Коментарі