понеділок, 19 вересня 2011 12:18

За 200 тис доларів продана найдорожча пляшка віскі

За 200 тис доларів продана найдорожча пляшка віскі

Китайський бізнесмен вирішив купити пляшку віскі вартістю 199 тисяч 400 доларів США, виставлену на продаж в магазині duty free в сінгапурському аеропорту Чангі. Як повідомляє Agence France-Presse, підприємець, чиє ім'я не називається, вже вніс заставу за 62-річну пляшку односолодового шотландського віскі Dalmore.

За словами представника аеропорту, бізнесмен сплатив майже половину від загальної вартості пляшки, і в даний час магазин безмитної торгівлі очікує переводу відсутньої суми. Пляшка Dalmore все ще перебуває в торговому залі - вона стоїть у скляній вітрині, і поки що поціновувачі напою мають змогу оглянути її.

Свого покупця пляшка шотландського віскі чекала півроку, весь цей час вона була експонатом своєрідної виставки рідкісних і дорогих напоїв у сінгапурському duty free. Очікується, що повна сума за пляшку віскі буде виплачена сьогодні, 19 вересня. Усього в світі залишилось 12 пляшок такого віскі.

Як вказує The Financial Times, обрана китайським бізнесменом пляшка, стала найдорожчою пляшкою з віскі за всю історію продажів. За словами фахівців, попит на віскі серед колекціонерів зростає з кожним роком, і поціновувачі напою регулярно беруть участь у вельми жвавих торгах на аукціонах, де можна придбати колекційні екземпляри віскі.

Зараз ви читаєте новину «За 200 тис доларів продана найдорожча пляшка віскі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути