Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2018 23:28

Реконструкція Київського зоопарку: які зміни пропонують європейські експерти
4

Реконструкція столичного зоопарку займе 5-7 років
Фото: abcnews.com.ua
Реконструкція столичного зоопарку займе 5-7 років
Реконструкція столичного зоопарку займе 5-7 років
Реконструкція столичного зоопарку займе 5-7 років

Київський інститут "МіськЦивільПроект" після розробки проекту реконструкції столичного зоопарку до співпраці запросили представників Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA). Їх залучення пов'язано з наміром керівництва відновити членство в цій асоціації. Столичний зоопарк був виключений звідти у 2007 році через масову загибель тварин.

Ця організація забезпечує співпрацю між усіма зоопарками та акваріумами Європи для підвищення професійного рівня в утриманні тварин і їх демонстрації, проведення наукових досліджень і збереження біорізноманіття.

"Проект розрахований на 5-7 років, реконструкція буде здійснюватися в шість етапів. Ми цікавилися досвідом реалізації, в тому числі реконструкції, кращих зоопарків Європи. Також ми запитували у співробітників нашого зоопарку, що вони хочуть змінити в першу чергу, що взяти на озброєння у колег з Європи. На початковому етапі ми постаралися застосувати найкраще з європейського досвіду. Концепція реконструкції формувалася із запитів фахівців зоопарку, але багато завдань ще належить вирішити, як з боку зоопарку, так і з нашого боку", - сказав Андрій Ковальчук, директор інституту.

Марджолейн Дамен, головний доглядач бельгійського зоопарку Антверпена пообіцяла провести тренінг для персоналу Київського зоопарку по методам утримання тварин, які застосовуються зараз в зоопарках Західної Європи.

"У 2016 році нам вдалося отримати статус кандидата в члени EAZA і почати активну співпрацю і підвищення стандартів відповідно до сучасних європейських норм утримання тварин", - розповів директор Київського зоопарку Кирило Трантін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У київському зоопарку показали, як годують крокодила

Згідно з вимогами EAZA, до кожного кандидата прикріплюється ментор (куратор), який і допомагає досягти стандартів, необхідних для отримання статусу акредитованого члена. Ментори не тільки зобов'язані мінімум раз на рік відвідувати організацію-кандидата і консультувати його з усіх питань, але і складати короткі звіти щодо змін, які відбуваються (або не відбуваються). Поради можуть стосуватися стандартів забезпечення добробуту тварин, методів покращення їх місця існування, дизайну і модифікації вольєрів, навчання персоналу, ведення баз даних і т.д.

Зараз ви читаєте новину «Реконструкція Київського зоопарку: які зміни пропонують європейські експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути