Про нову корисну властивість шоколаду повідомили в Journal of Internal Medicine. Виявляється, якщо люди, які перенесли інфаркт, періодично їдять шоколад, то ризик смерті від серцевих ускладнень зменшується в декілька разів. Цей ефект спричиняють антиоксиданти, що містяться в какао.
Споживання шоколаду істотно збільшує шанси виживання після інфаркту міокарду, твердять дослідники. Вони спостерігали за 169 чоловіками і жінками в Швеції віком від 45 до 70 років, які були госпіталізовані з першим інфарктом у дев"яності роки. У тих із них, хто два або більше разів на тиждень їсть шоколад, серце перебуває у значно кращому стані. Менша кількість шоколаду також забезпечує певний захист.
"Наше дослідження доводить, що шоколад - важливе джерело потрібних біологічно активних речовин", - пишуть учені. Саме антиоксиданти, що містяться в какао, дають такий благотворний ефект, вважає співавтор дослідження доктор Кенет Мукамал (Dr Kenneth Mukamal), співробітник Beth Israel Deaconess Medical Centre в Бостоні (США).
За матеріалами health-ua
Коментарі