Ексклюзиви
вівторок, 30 березня 2010 12:51

Після посту людина завжди почувається здоровішою

Після посту людина завжди почувається здоровішою

До кінця посту залишається всього тиждень. Уже цієї неділі на Пасху всім православним можна буде їсти м"ясо, рибу, яйця та молочні вироби.

Страсний тиждень - це останні сім днів Великого посту, а також останнє випробування для віруючих, що передує святу Пасхи.

Магістр богослов"я отець Андрій Баришевський радить цього тижня бути особливо стриманим як духовно, так і тілесно.

"Цей тиждень повністю присвячений останнім земним дням Спасителя нашого Ісуса Христа. Кожен день відмічається як божественне свято. Треба присвятити всього себе молитвам і доброчинності. Ні в якому разі не вживати у їжу нічого вбитого, відмовитись від алкоголю і всього, що може одурманити розум та душу", - сказав він.

За словами священика, пісна їжа потрібна як душі так і тілу. Відмова від спокуси загартує душу і зцілить тіло.

"Піст позбавить вас від всілякого бродіння та гниття. Після нього людина завжди почувається здоровішою. У Страсну п"ятницю треба взагалі відмовитися від їжі, також будь-яка робота заборонена. Як кажуть в день Страсної п"ятниці "пташка гнізда не в"є", - зазначив Баришевський.

Отець Андрій зазначив, що упродовж Страсного тижня з понеділка по четвер треба їсти хліб, фрукти, овочі, пити воду та компоти. Також можна їсти варену пшеницю приправлену медом.

"Усе ж основною метою посту є не відмова від певних продуктів, а духовне очищення. У цей час відбувається Преображення душі. Як говориться в Євангелії "Істинний піст є викорінення зла, смирення язика, відсторонення гніву, приборкання похоті, зупинення наклепу, брехні та клятвопорушення", - додав Баришевський.

Зараз ви читаєте новину «Після посту людина завжди почувається здоровішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути