Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2010 13:10

Перший серійний електромобіль Chery розганятиметься до 120 км/год (ФОТО)

Компанія Chery офіційно представила свій перший серійний електромобіль, який буде продаватися в Китаї під "преміальним" брендом Riich.

Новинка, що одержала ім'я M1 EV, оснащена 54-сильним електродвигуном, який живиться від комплекту літій-іонних акумуляторів. За даними виробника, без підзарядки автомобіль зможе проїхати 150 кілометрів. Повна зарядка батарей від звичайної домашньої розетки займе від шести до восьми годин, а на 80-відсоткову "заправку" за допомогою спеціальної станції потрібно приблизно 30 хвилин. Також Riich M1 оснащений системою рекуперації енергії при гальмуванні. Максимальна швидкість машини становить 120 кілометрів на годину.

Існує п'ять різних модифікації цього електромобіля. Одна з них має відмінну від інших версій силову установку. У ній для збільшення запасу ходу використовується бензиновий двигун невеликого обсягу, що підзаряджає акумулятори під час руху.

Як запевняють в компанії Chery, такий автомобіль при повністю заправленому баку може проїхати до 300 кілометрів, пише Лента.ру.

У Китаї ціни на новинку будуть починатися від 149,9 тисячі юанів (близько 16 тисяч євро) і закінчуватися на позначці 229,8 тисячі юанів (приблизно 25 тисяч євро). Однак за рахунок чинної в КНР державної програми із субсидування придбання гібридних і електричних автомобілів, покупці зможуть отримати на Riich M1 знижку в розмірі 60 тисяч юанів (6,5 тисячі євро).

Як повідомлялося раніше, зараз Chery спільно з американським виробником батарей Better Place розробляють електромобіль зі змінним акумулятором, а також гібридні силові установки, у яких використовуються роторно-поршневі двигуни Ванкеля.

Зараз ви читаєте новину «Перший серійний електромобіль Chery розганятиметься до 120 км/год (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути