субота, 07 серпня 2010 17:54

Україною подорожує електромобіль без водія (ФОТО)
5

9 серпня до Донецька має доїхати електромобіль без водія. Його розробили італійці, а тепер проводять експеримент - використання автономних автомобілів для подорожей у різних умовах. Мета проекту – обладнати автомобілі перцептивними потужностями, аби зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод. Італійці хочуть розробити систему цілковито автономного керування, за якого автомобіль не потребуватиме водія.

Проект "Відкриті розумні системи для майбутніх автомобілів" розробив професор Пармського університету Альберто Броджі. 1 750 000 євро на проект виділила Європейська дослідницька рада з бюджету 7-ї Рамкової програми ЄС з підтримки дослідницької діяльності та технологічного розвитку.

З Мілану делегація виїхала 20 липня на чотирьох електромобілях та шести супроводжуючих трейлерах. До 10-го жовтня вони мають проїхати 13 тис км на автовиставку в китайський Шанхай.

5 серпня італійці на день заїхали до Києва. Оранжевий електромобіль зовні схожий на мікроавтобус. Машина їде самостійно й дуже тихо. Середня швидкість – 50 км за год. В електромобілі є електронний автопілот. Сенсори контактують із комп'ютером. Можна чітко розпізнати машину, що рухається попереду, й постійно їхати за нею без водія, - пояснив інженер Пьєр Паоло Порта.

Італійська делегація переміщується так: одна автівка їде з водієм. Друга машина позаду лазером ловить сигнал від першої, й по ньому їде слідом. Кортеж замикають трейлери.

Автомобіль використовує екологічні джерела енергії. Заправляється електрикою від генератора. У подорожі його супроводжує ще одна машина з водієм, яка забезпечує інтернет-трансляцію у реальному часі, а також чотири вантажівки телепрограми, яка спеціалізується на пригодницьких подорожах. В інтернеті можна прослідкувати, де зараз знаходиться електромобіль без водія.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україною подорожує електромобіль без водія (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути