неділя, 12 вересня 2010 16:44

На Столичному автошоу показали перший український електромобіль (ФОТО)
5

На Столичному автошоу, яке завершується 12 вересня показали "Ланос Пікап" із електродвигуном постійного струму.

Його обладнали експерементальним силовим агрегатом, який у 90-х був створений для "таврії". Двигун потужністю 15 кВт (26 к.с.) розганяє завантажену машину до 90 км/год.

Заряду батарей двигуна вистачає на 100 кілометрів. Живиться електродвигун від восьми стартерних акумуляторних батарей, що розміщені у моторному відсіці.

Зовні автомобіль нічим не відрізняється від "Ланоса Пікап" з бензиновим двигуном. Електромобіль видає лише відсутність горловини бака для бензину. Замість неї встановлено потужний роз"єм для приєднання до мережі 220 В.

У салоні електромобіля також є незначні зміни: на цетральній панелі встановлені кнопки для керування зарядженням акумуляторів.

На щитку приладів з"явилося два нових прилади: вольтметр та індикатор запасу ходу машини.

"Цей електромобіль оснащено коробкою передач від "сенса". Крім електродвигуна всі вузли машини від серійного "ланоса". Поки це експереметальний автомобіль у єдиному екземплярі. Електродвигун більш тяговитий, ніж бензиновий, тому він за потужністю не поступається 1,3-літровому мотору "сенса". Цей "ланос" легко перевозить 350 кілограм вантажу. Електромобіль можна буде використовувати для служб, що працюють у місті й намотують за день не більше 100 кілометрів. Зарядка акумуляторів триває 6-8 годин," – розповів Gazeta.ua інженер-конструктор АвтоЗАЗу Петро Рубаха.

Собівартість вітчизняного електродвигуна і батарей 40 тис. грн. Якщо машина піде в серію, то ці деталі можна буде здешевити.

Фото Володимир Мукан/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Столичному автошоу показали перший український електромобіль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути