середа, 28 травня 2008 12:35

Діти, які пасивно курять, більше схильні до важких інфекцій

Діти, які пасивно курять, більше схильні до важких інфекцій
Діти, схильні до дії тютюнового диму в ранньому віці, частіше хворіють на важкі інфекційні захворювання і потребують госпіталізації із цього приводу. Найбільш шкідливе пасивне куріння в перші місяці життя, особливо для дітей з низькою вагою при народженні і народжених передчасно, повідомляється в прес-релізі Університету Гонконгу.

Спільне дослідження Університету Гонконгу і Департаменту охорони здоров"я уряду Гонконгу включило дані про 7 402 дітей, народжених в місті в квітні-травні 1997 року, що спостерігалися до восьмилітнього віку.

В найбільшому ризику опинилися діти, що часто знаходилися в радіусі трьох метрів від курців в перші місяці життя. Третині з них було потрібно госпіталізацію з приводу якого-небудь інфекційного захворювання у віці до одного року.

Дія тютюнового диму в перші шість місяців життя збільшувала ризик госпіталізації по вказаному приводу протягом восьми років на 45%. У дітей, народжених з низькою масою тіла цей ризик збільшувався на 75%, а у народжених передчасно - на 100%.

Дослідники вважають, що така ситуація пов"язана з порушеннями в роботі імунної і дихальної систем дітей під дією тютюнового диму, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Діти, які пасивно курять, більше схильні до важких інфекцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути