пʼятниця, 02 березня 2012 18:04

Осоромлений француз судиться з Google

Осоромлений француз судиться з Google

Француз вирішив судитися з інтернет-гігантом Google за фотографію, що зафіксувала, як він мочиться у своєму дворі. Фотографія потрапила в додаток для перегляду вулиць Google Street View і, як він каже, зробила його посміховиськом серед односельців.

Чоловік у віці близько 50 років, живе в селищі з населенням приблизно в три тисячі чоловік в департаменті Мен і Луара на північно-заході Франції, зажадав видалити фотографію, на якій його розпізнали місцеві жителі, повідомляє Reuters.

Він хоче також 10 000 євро в якості компенсації за моральний збиток.

"Кожна людина має право на певну ступінь секретності. В даному конкретному випадку, це радше кумедно, ніж серйозно. Але якби його застукали, коли він цілувався б з якоюсь іншою жінкою, не з дружиною, у нього виникло б те ж запитання", - сказав адвокат потерпілого Жан-Ноель Буйар.

Вийшовши на подвір'я, чоловік думав, що повністю захищений встановленим в листопаді 2010 року парканом, проте об'єктив Google "упіймав" його зверху. Буйар не пояснив, чому його підзахисний вирішив помочитися на вулиці.

Додаток Street View, доступний у Франції з 2008 року, дає можливість користувачам Google Maps дивитися панорамні види вулиць, зроблені спеціальними камерами з дахів автомобілів і трайків Google. Дана опція наразі покриває приблизно 30 країн.

Зараз ви читаєте новину «Осоромлений француз судиться з Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути