пʼятниця, 03 лютого 2012 15:21

Французи оштрафували Google на 500 тисяч євро

Французи оштрафували Google на 500 тисяч євро

Французька компанія Bottin Cartographes домоглася в суді компенсації від Google за нечесну конкуренцію і демпінг на картографічному ринку, повідомляють "Відкриті системи". Bottin Cartographes надає приблизно ті ж послуги, що й картографічний сервіс Google Maps, але не безкоштовно.

На думку представників французької компанії, той факт, що Google Maps розповсюджується безкоштовно, дає цьому сервісу несправедливу конкурентну перевагу. Google може дозволити собі втрачати гроші до тих пір, поки не витіснить конкурентів з ринку, скаржаться в Bottin Cartographes.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На телебаченні вперше рекламуватимуть Google

Паризький арбітражний суд погодився з доводами позивачів і присудив їм компенсацію в розмірі 500 тис. євро (близько 660 тис. доларів), а також наклав на Google штраф у розмірі 15 тис. євро (приблизно 19700 доларів). Представники французької філії інтернет-гіганта, заявили, що зараз вивчають рішення суду і можливості своїх дій щодо цієї справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google Wave поєднає можливості чату і електронної пошти

"Наявність безкоштовного високоякісного картографічного сервісу вигідно як користувачам інтернету, так і власникам веб-сайтів, - говорять в Google France. - Конкуренти для нас в цьому секторі присутні як у Франції, так і в інших країнах".

Зараз ви читаєте новину «Французи оштрафували Google на 500 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути